Chocolate Chip Cookies

 
 
Kakan som passar alla dagar på året!

Du behöver (ca 15 st)

100 g smör

0,75 dl strösocker

0,75 dl farinsocker

1 ägg

2 dl vetemjöl
 
1 tsk bikarbonat
 
½ tsk salt
 
½ tsk vaniljsocker

100 g mörk choklad
 
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätt 1 tsk fiberhusk
 
Gör så här
 
1.Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret långsamt och låt det svalna. Om smöret är för varmt så smälter chokladbitarna
3.Rör ner socker, farinsocker och ägg i smöret. Blanda bikarbonat, salt, vaniljsocker och  om du bakar glutenfritt fiberhusk med mjölet 
4.Hacka chokladen grovt och rör ner 
5. Ställ degen ca 15 min i kylskåpet
6. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut. Det är lagom med nio kakor per plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Choklad, Småkakor | Baka, Bakblogg, Chocolatechip cookies, Recept | |
Upp