Mockatårta

Här inne har det ekat tomt ett bra tag nu men här kommer ett nytt favoritrecept 😋
Den här rustika, smakrika  tårtan med kraftiga choklasdbottnar och len mockafrosting är både enkel att baka och försvinnande god.  Älskar den här årstiden, när man kan hitta ingredienser till både bak och matlagning i trädgården. Den här tårtan har jag dekorerat med penséer, men det går såklart lika bra med ngn annan ätbar blomma,  kanske ngt bär eller varför inte bara servera den som den är 😍
 
 
 
 
Och här kommer receptet
 
Botten
 
5 dl vetemjöl alt glutenfri mjölmix
4,75 dl strösocker
2 dl kakao
4 tsk bakpulver 
3 tsk bikarbonat 
2 tsk salt
2,5 dl vaniljyoghurt 
1,25 dl rapsolja 
3 st ägg 
GLUTENFRI: lägg till 1 tsk xantangummi 
 
Frosting
 
300 gram smör 
2,5 dl kakao 6
8,5 dl florsocker 
1,2 dl creme fraiche 
0,6 dl färdigkokt kaffe, starkt färdigkokt kaffe
 
Gör så här
Botten
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt resten  och rör till en jämn smet.
3. Fördela smeten i två formar, 20 cm i diameter.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Använder du en provsticka ska den vara torr när du tar ut bottnarna.
5. När bottnarna svalnat lite -ta dem ur formarna.
Frosting
6. Värm smöret så det blir mjukt, på gränsen till rinnigt. Tillsätt kakao och vispa till en klumpfri smet.
7. Tillsätt florsockret lite i taget.
8. Vispa in crème fraiche och slutligen kaffet. Om frostingen blir för lös går det bra att låta den stå i kylskåpet en stund tills den tjocknat något.
9. Lägg en botten på ett tårtfat och bred ut en tredjedel av frostingen på den.
10. Lägg den andra bottnen ovanpå och täck sedan hela tårtan med resterande frosting.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp