Chokladcookies Med Polkakross

Du behöver (ca 15 st)
100 g smör
0,75 dl strösocker
0,75 dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g mörk choklad
100 g polkagrisar
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätt 1 tsk fiberhusk
Gör så här
1.Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret långsamt och låt det svalna lite.
3.Rör ner socker, farinsocker och ägg i smöret.
4.Blanda i bikarbonat, salt, vaniljsocker och mjöl. Bakar du glutenfritt ska även fiberhusken blandas i. Ställ sedan degen ca 15 min i kylskåp.
5. Rulla degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut. Det är lagom med ca nio kakor per plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
6. Smält chokladen och krossa polkagrisarna.
7. Bred chokladen på en halvan av kakan och strö över polkakrosset. Kyl tills chokladen stelnat.
