Snickersbitar


Här förgyller vi nyårsfirandet med de alltid lika uppskattade snickersbitarna. Hos oss är de en klassiker i julgodisbuffen men de passar lika bra året runt, på kalaset eller varför inte till fredagsmyset. Enkla att göra och det är svårt att misslyckas 😀
Du behöver
350 gram jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
7 dl liter rispuffar
1 dl cocos
150 gram mörkchoklad
Gör så här
1. Klä en form 20X30cm med bakplåtspapper.
2. Blanda jordnötssmöret, socker och sirapen i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
1. Klä en form 20X30cm med bakplåtspapper.
2. Blanda jordnötssmöret, socker och sirapen i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
3.Tag kastrullen från plattan och rör ned puffarna tillsammans med cocosen.Bred ut allt jämt i formen
4. Smält chokladen och bred den över smeten. Låt kakan svalna tills chokladen stelnat helt innan den skärs upp i bitar.
