Knäckbrownies

Det här kan nog vara en av de godaste kakorna jag ätit! Är verkligen så nöjde med receptet, den perfekta kakan för glöggmyset, lucia eller varför inte till julfikat 😍

Du behöver
1 ,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
(ca 16 bitar)
150 g normalsaltat smör
2 dl strösocker1 ,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Topping
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 tsk smör
1 tsk honung
Mandel
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot 1dl glutefri mjölmix
Gör så här
1. Sätt ugnen på 160°. Täck en form, ca 20*20 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret
3. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker
4. Rör ner äggen
5. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
7. Blanda ihop alla ingredienser till knäcksmeten utom mandeln och koka på låg värme tills den nästan klarar kulprovet. Ca 20-30 min
8. Bred knäcksmeten på den kalla brownien och strö över mandeln.Ställ i kylen ca 40-50 min
2. Smält smöret
3. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker
4. Rör ner äggen
5. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
7. Blanda ihop alla ingredienser till knäcksmeten utom mandeln och koka på låg värme tills den nästan klarar kulprovet. Ca 20-30 min
8. Bred knäcksmeten på den kalla brownien och strö över mandeln.Ställ i kylen ca 40-50 min
