Pepparkaksmuffins

Dessa supergoda, pepparkaksdoftade muffins med fluffig vaniljtopping tänkte vi mumsa på till adventsfikat. Som vanligt går de utmärkt baka glutenfria!
Du behöver
60 g smör
1 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
2 ägg
1,5 dl filmjölk
0,5 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
3 tsk pepparkakskrydda
5 dl vetemjöl
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix
Topping
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
Gör så här
1. Rör ihop smör och socker.
2. Blanda i ägg, fil och mjölk
3. Sikta samman mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Vänd sedan ner i smeten.
4. Grädda i 190° i ca 25 min.
Gör toppingen så här
1. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker
2. Tillsätt det kokande vattnet
3. Vispa ca 10 min
4. Spritsa eller bred på de avsvlanade muffinsen
Ser goda ut