Lingonrutor
Lingon är kanske inte det första man kommer att tänka på när det är dags att baka men den här kakan är fantastiskt god och lätt att göra, till och med min något skeptiska make tyckte om den! Perfekt såhär i höstrusket 😍 Fungerar också bra att göra glutenfri!


Lingonrutor
Ca 20 st (beroende på hur stora bitar du gör)
Du behöver
Långpanna/form ca 20*30 cm
Kakan
150 g smör, rumsvarmt
½dl strösocker
4dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lingonsylt
Topping
50 g smör
1 ½ dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och havregrynen mot glutenfria. Använd samma mängder som i receptet.
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda smör och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Rör ner ägget.
2. Lägg ett bakplåtspapper i formen och tryck ut smeten. Bred sen på lingonsylten
4. Nu till toppingen! Smält smöret och blanda i havregryn, socker och vaniljsocker.
5. Fördela fyllningen jämnt över lingonsylten.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min, 200 grader. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.
Kan serveras med vispad grädde men jag föredrar den som den är! 😊
