Daimbrownies


Det fina med brownies är att de är så oemotståndligt goda men samtidigt enkla att baka. Råkar du t ex ta ut dem lite för tidigt ur ugnen gör det inget de blir bara lite kladdigare men smakar fortfarande ljuvligt. Att de dessutom går att variera gör dem inte sämre.
Du behöver
(ca 16 bitar)
150 g normalsaltat smör
2 dl strösocker1 ,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dubbeldaim
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot 1dl glutefri mjölmix
Gör så här
1. Sätt ugnen på 160°. Täck en form, ca 20*20 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret
2. Smält smöret
3. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker
4. Rör ner äggen
5. Hacka den ena dubbeldaimen och vänd ner tillsammans med vetemjölet. Blanda ihop till en slät smet.
6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
7. Hacka den andra daimen och strö över kakan strax efter du tagit den ur ugnen. Ställ i kylen ca 40-50 min
4. Rör ner äggen
5. Hacka den ena dubbeldaimen och vänd ner tillsammans med vetemjölet. Blanda ihop till en slät smet.
6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
7. Hacka den andra daimen och strö över kakan strax efter du tagit den ur ugnen. Ställ i kylen ca 40-50 min