Blåbärstårta med vanilj



Du behöver
Botten
4 Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Potatismjöl
1 dl Vetemjöl eller glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
2.5 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl blåbärssylt
1 dl grädde
3 msk marsankräm
1 dl mjölk
Spackel & sprits
200 g smör
4 dl florsocker
1/3 msk vaniljsocker
0,75 dl kokande vatten
Topping
1 dl Blåbär
Florsocker
Gör så här
Botten
1. Vispa ägg med socker tills det blir vitt och fluffigt
2. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i fluffet
3. Grädda i 175 grader ca 30-40 min
Fyllning
1. Blanda marsanpulvret med mjölken och ställ i kylen
2. Vispa grädden fast och blanda sedan ihop med marsankrämen
Spackel & sprits
1. Vispa ihop smör, flor- och vaniljsocker
2. Tillsätt det kokande vattnet. Vispa ca 10 min
Montering
1. Dela botten i 3 delar.
2. Droppa ett par tsk utspädd hallonsaft på en botten Bred på blåbärssylten och lägg på botten nr två. Droppa på lite mer saft och sedan marsan/gräddblandningen. Lägg på den sista bottnen
3. Täck tårtan med spacklet, jag använder en vanlig matkniv.
4. Spritsa rosor och lägg blåbär i mitten. Ställ i kylen.
Ta fram tårtan ca 15 min innan servering så den mjuknar lite
