Red velvet tårta


Har länge velat prova den här tårtan då den tycks vara mångas favorit och nu förstår jag varför. Så god!
Du behöver
( ca10 bitar)
Form m löstagbar kant, ca 16-18 cm
smör till formen
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
1 msk röd karamellfärg
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
1 msk röd karamellfärg
Frosting
600 g färskost
4 1/2 dl florsocker
2,5 msk färskpressad limejuice
4 1/2 dl florsocker
2,5 msk färskpressad limejuice
Topping
50 g mjölkchoklad
Glutenfri? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix
Gör så här
1. Smörj en form med löstagbara kanter. Vispa socker och ägg poröst.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och grädda i 175° ca 45 min. Testa med en povsticka, torr =klar kaka.
Frosting
1.Vispa ihop ingredienserna till frostingen.
Montering
1.Skär kakan i 3 delar. Bre lite mer än 1/3 av frostingen på den undre delen. Lägg på den andra delen och upprepa. Lägg på den översta delen och bre på ett tunt lager med frosting. Ställ tårtan i kylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bred på resterande frostingen.
2.Riv chokladen och strö över
