Chokladmuffins m Ferrero Rocher

Du behöver
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Frosting
150 g smör
3 dl florsocker
1/2 dl kakao
Ca 1/2 dl kokande vatten
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C och vispa smör och socker vitt och poröst gärna med elvisp i en bunke. Rör ner ett ägg i taget.
2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och rör om. Rör ner mjölken.
3. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka om muffinsen är klara ( = torr sticka ) Låt dem svalna, gärna på galler.
4. Vispa ihop smör, florsocker och kakao. Koka upp vatten och häll i blandningen. Vispa ca 10 min, gärna i maskin.
5. Spritsa eller bred på frostingen och toppa med en Ferrero Rocher boll