Chokladmuffins m Ferrero Rocher

 
Du behöver
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Frosting 
150 g smör
3 dl florsocker
1/2 dl kakao 
Ca 1/2 dl kokande vatten
 
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix 
 
Gör så här
 
1. Sätt ugnen på 175°C och vispa smör och socker vitt och poröst gärna med elvisp i en bunke. Rör ner ett ägg i taget.
 
2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och rör om. Rör ner mjölken.
 
3. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka om muffinsen är klara ( = torr sticka ) Låt dem svalna, gärna på galler.
 
4. Vispa ihop smör, florsocker och kakao. Koka upp vatten och häll i blandningen. Vispa ca 10 min, gärna i maskin. 
 
5. Spritsa eller bred på frostingen och toppa med  en Ferrero Rocher boll 
Cupcakes & Muffins, Glutenfritt | Choklad, Muffins | | Kommentera |

Om mig

Hej och välkommen till min söta sida. Här delar jag med mig av favoritrecept, klassiker och egna godbitar. De allra flesta recept innehåller även en glutenfri variant. Hoppas du hittar något du gillar!

Till bloggens startsida

Senaste inläggen

Kategori

Arkiv