Chokladbollar med snickerstouch

När man kombinerar de två supergoda klassikerna, chokladbollar och snickerskaka kan det väl inte bli annat än bra!?!  Med smak av choklad, jordnötssmör, sött och en gnutta salt är de svårt att inte älska dessa godbitar 😍
Går även superenkelt att göra dem glutenfria, se hur längst ner i receptet.
 
 
Chokladbollar med snickersgömma
 
Till snickersgömman behöver du
175g jordnötssmör med bitar
1dl socker
1dl sirap
4dl puffat ris
 
Till chokldbollssmeten behöver du
100g smör
1msk kallt kaffe
1dl socker
1/2dl kakao
1/2dl vaniljsocker
 
 
Topping
Ca 1näve salta jordnötter
Kokos
 
Gör så här
 
1. Börja med snickersgömman!
Häll jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Värm upp under omrörning, det ska inte koka.
2. Ta av grytan från plattan och blanda i rispuffarna.
 
3. Klicka ut eller forma små bollar på t ex en skärbräda. Ställ in i kylen
 4. Rör ihop alla ingredienserna till chokladbollssmeten
 
5. Krossa jordnötterna, tex med en sked, och blanda ihop med kokosen 
6. Ta ut snickersbollarna ur kylen och täck dem med chokladbollssmeten.
7. Rulla i toppingen
 
Ät och njut! Jag tycker de är godast om de får stå i kylen en stund först. 
 
Glutenfria? 
Byt ut havregrynen mot glutenfria havregryn.
 
 
 
 
 
Chokladbollar, Glutenfritt, Jordnötssmör | Choklad, Chokladbollar, Jordnötssmör, Snickers | |
Upp