Chokladmuffins m Ferrero Rocher

 
Du behöver
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Frosting 
150 g smör
3 dl florsocker
1/2 dl kakao 
Ca 1/2 dl kokande vatten
 
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix 
 
Gör så här
 
1. Sätt ugnen på 175°C och vispa smör och socker vitt och poröst gärna med elvisp i en bunke. Rör ner ett ägg i taget.
 
2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och rör om. Rör ner mjölken.
 
3. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka om muffinsen är klara ( = torr sticka ) Låt dem svalna, gärna på galler.
 
4. Vispa ihop smör, florsocker och kakao. Koka upp vatten och häll i blandningen. Vispa ca 10 min, gärna i maskin. 
 
5. Spritsa eller bred på frostingen och toppa med  en Ferrero Rocher boll 
Cupcakes & Muffins, Glutenfritt | Choklad, Muffins | | Kommentera |

Oreobollar

 
Det här med att kombinera två favoriter och bli supernöjd med resultatet  🌟 Skippar du kaffet kommer oreosmaken fram mer och de blir lite mildare i karaktären.  Själv tycker jag dock de är absolut godast med starkt kaffe så oreon bara kan anas. 😀
Du behöver
100 g smör (rumsvarmt alt. micra det mjukt)
10 st oreokakor
1 dl havregryn 
1/2 dl strösocker 
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe (valfritt)
Garnering
Pärlsocker
Glutenfritt? Använd glutenfria havregryn och oreokakor
 
Gör så här
1. Lossa ena kexdelen från en oreokaka och skrapa av fyllningen. Rulla fyllningen till en boll och lägg kexen i en bunke. Gör samma sak med resten av kakorna. 
2. Krossa kexen och rör ihop med resterande ingredienser.
3. Dela smeten i tio delar. Platta ut en av delarna  i handflatan, lägg i en boll och täck med smeten. Forma till en chokladboll. Upprepa!
4 . Rulla bollarna i pärlsocker.
 
Ställ gärna en stund i kylen innan servering!
 
 
 
Barnkalas, Chokladbollar, Glutenfritt | Bakblogg, Chokladbollar, Oreo, Recept | | En kommentar |
Upp