Pepparkaksmuffins
Dessa supergoda, pepparkaksdoftade muffins med fluffig vaniljtopping tänkte vi mumsa på till adventsfikat. Som vanligt går de utmärkt baka glutenfria!
Du behöver
60 g smör
1 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
2 ägg
1,5 dl filmjölk
0,5 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
3 tsk pepparkakskrydda
5 dl vetemjöl
Glutenfritt? Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix
Topping
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
Gör så här
1. Rör ihop smör och socker.
2. Blanda i ägg, fil och mjölk
3. Sikta samman mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Vänd sedan ner i smeten.
4. Grädda i 190° i ca 25 min.
Gör toppingen så här
1. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker
2. Tillsätt det kokande vattnet
3. Vispa ca 10 min
4. Spritsa eller bred på de avsvlanade muffinsen